HOME >> DEALERSCHAPPEN >>JET THRUSTER

JET THRUSTER

Door toepassing van boeg- of hekschroeven is het veel makkelijker geworden om te manoeuvreren met schepen, van groot tot klein. Vandaar dat deze schroeven in de afgelopen jaren steeds vaker worden toegepast. Toch kleven er ook enkele nadelen aan. Met de Jet Thruster van Global Nautique behoren die nadelen tot het verleden.
 
De werking van de Jet Thruster is gebaseerd op het aanzuigen van buitenwater. Het wordt vervolgens uitgestuwd door nozzles in boeg en/of hekzijde. Hiertoe is de Jet Thruster uitgevoerd met een krachtige centrifugaalpomp, 3-wegklep en elektrische bediening. Doordat de Jet Thruster geen gebruik maakt van een schroef, blijft het hinderlijke geluid van cavitatie achterwege.
 
Een tunnelbuis is voor een Jet Thruster niet nodig en de uitstroomopeningen zijn met een diameter van 60 mm. zeer beperkt. Daardoor kan de Jet Thruster ook worden toegepast in schepen waarbij de plaatsing van een boeg- of hekschroef onmogelijk is. Bovendien kunnen de nozzles op de uiterste einden worden geplaatst; dat verbetert de effectiviteit en de manoeuvreerbaarheid.
De Jet Thruster is een innovatieve thruster, geschikt voor inbouw in alle type scheepshuiden. De relatief eenvoudige installatie kan door iedere scheepswerf worden uitgevoerd. Doorgaans sneller dan de installatie van een tunnel thruster!
Een schroefsysteem kent meerdere bewegende delen, waaronder de schroef zelf. Dat maakt het systeem kwetsbaarder. Met de Jet Thruster heeft u daar geen last van. De Jet Thruster met de bijbehorende componenten is vervaardigd uit hoogwaardig, zeewaterbestendig materiaal. De Jet Thruster is in principe onderhoudsvrij, wel dient u voor de zekerheid het systeem vlak voor de vorstperiode te ontdoen van het aanwezige water. Dat gaat trouwens heel eenvoudig en snel.
Global Nautique Yachtservice

Cromsteven 2
4924 CA DRIMMELEN

Tel. 0162-680020
Mob. 06-53396093

info@globalnautique.nl

 U kunt bij ons terecht voor inbouw en service aan:

- Diesel / benzine en outboard motoren
- Generatoren
- Navigatie apparatuur
- Boeg- en hekschroeven
- Airco systemen
- Kachels
- Pompen
- Schroefas installaties
- Keerkoppelingen
- Scheeps electra
- Controle onderwaterschip
- Tuigage
- Vuilwater systemen
- Polyester / gelcoat reparaties
- Het leveren van orginele Jeanneau onderdelen
- Watermakers
- Acculaders / omvormers
- Windgeneratoren / zonnepanelen
- Maststrijk installaties
Website created by :